Domowe Malibu
Czyli jak przyrządzić
bardzo dobry trunek domowej roboty za około 30zł w 4 dni.
Potrzebujemy:
- 200g wiórek
kokosowych
- 500ml wódki czystej
- 1 puszka mleka
skondensowanego niesłodzonego
- 1 puszka mleka skondensowanego
słodzonego
- słoik o pojemności
700ml
Proces powstawania:
Wsypujemy wiórki do
słoiczka oraz zalewamy alkoholem.
Dokładnie zakręcamy i odstawiamy na półkę na
co najmniej 4 dni.
Po tym czasie do garnka wlewamy obie puszki mleka,
dokładnie mieszamy.
Następnie odsączamy wiórki przez sitko lub pieluchę,
mocno dociskając, aby w pełni odcedzić z nich wódkę.
Ważna zasada: zawsze
dolewaj wódkę do mleka, nigdy na odwrót, gdyż w odwrotnej kolejności mleko się
zwarzy!
Całość miksujemy i przelewamy do butelek.
Trunku powinno wyjść około litra.
Schładzamy w lodówce i pijemy.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz